пропаднал

пропаднал
гл. - паднал, потънал, затънал, изчезнал, загинал, погинал
гл. - западнал, обеднял, фалирал
гл. - декласиран, деморализиран, безпътен, развален, неморален, загубен човек
гл. - загубен, безнадежден
гл. - изгубен, умиращ, отслабнал, обречен на смърт
гл. - неуспешен, безуспешен, неуспял

Български синонимен речник. 2013.

Игры ⚽ Поможем решить контрольную работу

Look at other dictionaries:

  • банкрот — (итал banca маса, тезге, rota скршен, зашто првите банкари биле менувачи што седеле на улица зад тезге што властите го кршеле кога менувачот ќе пропаднел) 1. престанување на плаќањето, неспособност за плаќање, материјална пропаст, 2. оној што… …   Macedonian dictionary

  • безславен — прил. незнаен, непознат, неизвестен, тих, скромен, незначителен, второстепенен, нищожен прил. пропаднал, провален, безуспешен, жалък, позорен, недостоен …   Български синонимен речник

  • безуспешен — прил. безрезултатен, напразен, напуст, безплоден, ялов, несполучлив, неудачен, неблагополучен прил. безполезен, безсмислен, безпредметен прил. неуспешен, неуспял, пропаднал …   Български синонимен речник

  • декласиран — прил. понижен, свален, деградиран прил. безреден, безпътен, пропаднал, деморализиран, лумпенизиран, загубен, провален …   Български синонимен речник

  • загинал — гл. изгубен, пропаднал, умиращ, отслабнал, обречен на смърт …   Български синонимен речник

  • загубен — прил. залутан, заблуден, безпътен прил. изтърван, изпуснат, жертвуван, пожертвуван, изгубен, пропуснат прил. невъзвратим, безвъзвратен прил. пропаднал, безнадежден, ненадежден …   Български синонимен речник

  • замрял — гл. утихнал, заглъхнал, стихнал, изгаснал, изчезнал, загубил се, загинал гл. западнал, пропаднал, изоставен, напуснат, потънал, в упадък гл. скован, вцепенен, смразен гл. бавен, муден, вял, провлачен, безинтересен, слаб гл. в застой …   Български синонимен речник

  • западнал — гл. пропаднал, в упадък, загубил се, изостанал назад, замрял гл. разорен, разсипан, обеднял, съсипан гл. изпаднал гл. оръфан, опърпан, занемарен …   Български синонимен речник

  • изгубен — прил. загубен, прахосан, разпилян, пропилян прил. погубен, пропаднал, пожертвуван, провален прил. неморален прил. безнадежден, безизходен, отчайващ прил. заблуден, бездомен, безстопанствен прил. загинал, умиращ, отслабнал …   Български синонимен речник

  • изпаднал — гл. попаднал, намерил се гл. пропаднал, беден, изоставен, обеднял, осиромашал, оголял, разорен гл. западнал …   Български синонимен речник

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”